Aralık 23, 2008

İşte Suçlu


Düz kirpiklerin ifadeyi ne kadar değitirebileceğinden bahsetmiştim. Bundan muzdarip ben, makyaj kesemde bir kirpik kıvırıcıyı gezdirmeyi borç bildim.

Bu borcu bir adım öteye taşıdığım ve elektrikli kirpik kıvırıcı (sol resim) da kesede yerini aldığı günlerde maalesef İsrail seyehatim vardı. Gidenler bilir; havaalanı özellikle ülkeden çıkarken Guantanamo havasına bürünür. Bunu gayet iyi biliyordum ama bizim alet istemeden çantada kalmış o gün. Makyaj kesesindeki şüpeli alet tespit edildikten sonra erkek görevliye 20 dakika aletin ne işe yaradığını anlatmaya çalıştım,nafile. Daha sonra aynı keseden konvansiyonel olanı da çıkınca (sağ resim) "ikiside aynı fakat biri elektrikli" açıklamam ile zaten muhtemel terörist seçilip bir sonraki sorgu dizisi için perde arkasında havva kıvamında yerimi almıştım.

Hayır, çekmeyen bilmez, bu düz kirpikler başa beladır ve bu alet soruna birebirdir.

Prensip önemli olduğu için marka vermiyorum bile...bu nadide aleti birçok yerde bulabilirsiniz.

2 yorum:

Dişi Kuş dedi ki...

Cahilliğime verin ama :) bu elektrikli olanlar ısıtıcılı mı? Yani ısıtarak bir nevi fön mü çekiyor kirpiklere? Değilse de elektrikli olunca nasıl oluyo bir açıklar mısınız? Teşekkürler şimdiden..

berfu pakkan dedi ki...

evet, ısıtarak (pille veya elektrik ile) bir nevi fön çekiyor. Kıvırma aletine göre biraz daha fazla kalıcı oluyor.
Sevgiler,