Ağustos 06, 2008

Göze Giriş - I

Mor halkalar, göz altı torbaları fiziki görünüşü temizinden bir 5-10 yıl yaşlandırıyor...doğru önlemi almakta gecikince gerdir çektir derken bambaşka bir insan olunuveriliyor (bkz. Ajda Pekkan bile demiyeceğim, bkz. sağ sol eyvah! nerdeyse herkes!)

Uzmanlar göz çevresi bakımına 20'li yaşlarda başlanması taraftarı. Birçok kozmetik markası artık ürünlerini yaşlara göre grupluyor. 20'li yaşlarda nem ön plandayken, 30'lu yaşlarda kırışıklık karşıtı kremlere başlanıyor. 40'larda artık "lifting"(gerdirme çektirme) maskeleri de devreye girerken, 50'lerde ise efendim ürün içinde altın tozu mu arasınız, havyar mı arasınız, yok yok...hatta havyarı öyle bir vurgulamışlar ki, ürünü alan hanım kremiyle geri gelip "bir haftadır yiyorum, herhangi bir gelişme yok" demiş.

Benim favorilerim, Dermalogica'nın Total Eye Care'i. Hafif pembemsi dokusu ile bir yandan da gizli gizli göz altları için kapatıcı görevi görüyor. Göz altı dokusu, yüzün diger bölgelerindeki cilt dokusundan o kadar farklı ki, yanlış kullanılan krem hemen kendini belli ediyor. Gene hafif dokulu az yağlı tavsiye edebileceğim diger ürün ise Neostrada. Biotherm'in Multi Recharge'ı ise en ince dokulu olanı; özellike içindeki ginseng özü ile göz altı morlukları ve torbalarnı kapatıyor. Üstelik şişesi ve kapağı da çok sevimli.

Göz konusu engin bir deniz; önümüzdeki dönemlerde enine boyuna incelenecek, o yüzden bu yazım I diye numaralandı.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Dermalogica Total Eye Care bende kullanıyorum, simdilik memnunum hatta gibi sanki. tam bir kapaticilik gostermese de goz cevresine enteresan bir aydınlık getirdiğine şahidim. Tavsiye ediyorum.