Ağustos 02, 2008

Kirpik Meselesi







Bazıları pelüze (uzun ve kıvrımlı) kirpikli doğar, bazılarının ise kirpikleri ok gibidir. Gözleri biraz da aşağıya bakmaya meyili olanlar, her daim üzgün görüntüsünden kurtulamaz…mı? Kurtulur efendim! Amerika ve Avrupa’da sadece güzellik salonlarında bir ton paraya yapılan kirpik permaları malzeme kalitesinden ödün verilmeden kendi halis muhlis evlerimizde de yapılabilir.

Eh tabii ürünü bulmak, almak diyeceksiniz… O da kolay; birçok alışveriş sitelerinden sipariş edebiliyorsunuz. Peki kim uygulayacak? Bunun için de yakın arkadaş, kardeş, kuzen uygundur (yakını iyi gören , tercihen daha önce tığ işi ile uğraşmış anne de olabilir). Zaten paketler bir dolu talimatla ve numaralandırılmış aplikasyonla geldiği için son derece basit hal almış. Efendim zaten güzellik salonlarında kirpik perması yapanlardan ne eksiğimiz var. İşin puf noktası kirpik uzunluğuna göre doğru bigudiyi bulmak. Perma yapılacak kişi (namzet diye adlandıralım) ile bigudi seçenklerini gözümüzü bir ona bir buna çevirerek doğru kombinasyonu belirleriz. Bu göz kararı ile belirlenen şanslı bigudi, el yardımı ile ileri geri bükülerek kirpik dibindeki kavise uygun hale getirilir. Bigudi zaten kendinden yapışkanlı olduğu için namzetin korku dolu gözleri görmezden gelinerek kirpik dibine yerleştirlir.

Tebrikler, işin zor bölümü bitmiştir. Meşakketli bölümü takiben saçak gibi sallanan kirpikler bir çubuk yardımı ile bigudiye sarılır. Namzet artık iyice rahatlamış, ne çıkacağını beklemeye başlar. Taa ki o perma solüsyonu kirpiklere sürülene kadar… Bu solüsyonun kokusu günümüze değin bir gelişme gösteremediğinden, namzet genellikle “bayat bir solüsyon sürülüyor, gitti kirpiklerim” diye bir endişeye kapılır… Hayır, müsterih olunuz, bu sizi önünüzdeki 2 ay cok mutlu! gösterecek sıvının has kokusudur… 10-15 dakika sabır gerektirir… Birkaç damla solüsyon daha sürüldükten sonra kirpikler çözülür, yüz boydan boya temmmiz yıkanır veeee yeni ifadenizle tanışma anı gelmiştir… Aynaya baktığınızda zaten işlemin bitmiş olduğunun verdigi bir rahatlık ifadesi ile bir güneş gibi parlarsınız.

İş görmüşlüğü ispatlanmış Wave Lash Perm Kit İspanyol bir marka olup tavsiye edilir.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben de istiyorum...

berfu pakkan dedi ki...

ok randevu alalım ltf.