Ağustos 19, 2008

Makyajda Yeni Trend: Mineral

Mineraller, doğal! ve homojen yapılardır. Yani tuz biber koydum biraz da su kattımla olmuyor. Doğada kendi hallerinde oluşuyorlar. Tüm vücudun olduğu gibi cildin de minerallere ihtiyacı olduğu kesin. Mineral yapıya sahip bütün ürünler de bu doğallık paketi altında pazarlanıyor.

Kozmetik ürünlerine minerallerin girmesi, zaten son yıllarda kanser, sağlık, zaralı kimyasal paranoyası yaşayan insanlık için bir bir alternatif, tüm kozmetik sektörü için de derin bir soluk oldu.

Paranoyanın pik olduğu dönemde içinde kurşun olan rujları hemen fırlattık, ürün içeriğini okumadan pamuk bile almaz olduk. Bu vesile ile belli bir bilinç geldi diyebilirim. Yumuşak karnımızı yakalayan sektör önde gelenleri bakın mineralli neler üretti;




  • MAC Mineralize Satin Finish Foundation-SPF15--İnce dokusu ile çok doğal bir görüntü elde ediliyor. A,C ve E vitaminleri ile cildi aynı zamanda besliyor. Daha ziyade normalden kuruya dönük ciltlere tavsiye ediliyor. Fiyatı $35 civarı.










  • Doğal içerikli ürünleri ile ünlenen Lily Lolo'nun allıkları Mica, Titanium Dioxid, Iron Oxid içeriyor. Aşağıdaki tonu (Cocoa Berry) al beni diyor.










  • Mineral deyince i.d. bareMinerals'ı yazmadan geçemeyeceğim. Artık mineral mahreti midir bilmem, cilde süper oturuyor ve kesinlike rahatsız etmiyor. Fiyatları Türkiye'de maalesef yurtdışındaki fiyatından iki kat daha pahalı. Strawberry.net'ten ise sadece 22.50 YTL'ye alabiliyorsunuz. Hayır, kargo ücreti yok.



  • Laura Mercier de konuya el atmış. Kullanmadım, ama sizin için araştırdım, en beğenilen mineral ürünlerinden biri seçilmiş. Üstelik kalıcı imiş.
  • Konu ile ilgili dudakları öksüz bırakmak istemem. İşte minerallerin baştacı dudak renklendirici...Rituals, dudakların da minerale ihtiyacı vardır diye olaya damgasını vurmuş. 25 YTL fiyatı ve dayanılıklı oluşu ile sepete atılır.



2 yorum:

L@L dedi ki...

mac fondoteni en kısa sürede almalıyım.bu güzel tavsiyeler için teşekkürler.

merve

berfu pakkan dedi ki...

İlginize teşekkür ederim. Şimdiden güle güle kullanın. Sevgiler.